Pottegården
Flutes
 
Ingredienser
Ca. 1 kg. økologisk hvedemel
½ l lunt vand
2 spsk. olie
1 pk. gær
Salt
 
Fremgangsmåde
Gæren smuldres ud i halvdelen af hvedemelet. Alt vandet hældes i og det røres grundigt sammen. Denne fordej dækkes med et fugtigt klæde og står lunt, til dejen begynder at arbejde (10 min. til 1/2 time alt efter vejr og temp.). Olie og salt røres i og resten af hvedemelet æltes i dejen, som ikke skal være for fast. Dejen dækkes med et fugtigt klæde og stilles lunt til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Dejen slås ned, æltes igennem og formes til små eller store flutes, som igen dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning. Flutene bages ved almindelig
temp. i 14 til 20 min. Temp. og tid afhænger af din egen ovn - brug den temp. du normalt bruger når du bager brød.(180-220 grader)
Pottegården, Lyngvej 73, 4573 Højby Sj., 5930 2380