Æblekage
Ingredienser
200 g sukker
200 g blødt smør
2 æg
200 g mel
1 tsk. bagepulver
2 stk. belle de boskoop, eller et andet syrligt madæble
Ca. 1 spsk. kanel
1 stor håndfuld hakkede hasselnødder
Bages i springform med diameter ca. 24 cm.
Fremgangsmåde
Sukker, smør og æg røres grundigt sammen. Bagepulveret blandes i melet, som vendes i dejen. Bruger du røremaskine, skal du passe på ikke at røre for meget, efter at melet er kommet i - i såfald bliver kagen kedelig.
Skræl æblerne og skær dem i både. Bland æblerne med kanel og en lille smule sukker.
Smør springformen, eller beklæd den med bagepapir.
Smør et lag af dejen ud på bunden af formen og bag den 10 min. ved almindelig bagetemp.(180-220 grader)
Fordel æblerne på den forbagte bund, læg resten af dejen ovenpå i store klatter og drys de hakkede hasselnødder over.
Bag kagen i ca. 45 min. ved almindelig bagetemp. Stik i midten for at se om den er færdigbagt.
Serveres med flødeskum, creme fraiche eller blød vanilleis.