Ostegratinerede kartofler (ca. 6 pers.)
Ingredienser
1/2 l. piskefløde
1/4 l. fløde 13 %
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. edelsüss-paprika (den milde)
45 % danbo, mellemlagret, det er vigtigt, at osten ikke har en "skarp" smag.
Salt
1 kg kogte kartofler
Fremgangsmåde
Kartoflerne skæres i store tern og kommes i et ildfast fad. Kartoflerne bliver pænest, hvis de er kolde, før de skæres ud. De øvrige ingredienser koges sammen, brug ca. 4 skiver ost i selve sovsen, vent med at smage til med salt før osten er smeltet ud i sovsen, da det er meget forskelligt, hvor salte oste er. Sovsen hældes over kartoflerne, og skiver af ost lægges på og drysses med paprika. Sættes i ovnen ca. en halv time ved almindelig varme (samme temp. som du bruger, når du bager brød, 180-220 grader)