Pottegården

Nougat-is

200 gram almindeligt sukker
varmes til det er gyldent på en pande. Når sukkeret er helt smeltet tilsættes
100 gram hele, usmuttede mandler 
når mandlerne begynder at ”poppe” tilsættes
100 gram hakkede hasselnødder.
Nougaten hældes ud på bagepapir og køler helt af inden den knuses.
Nougaten kan holde sig længe i et tætsluttende glas.

100 g pasteuriseret æggeblomme
150 gram sukker
piskes til en luftig æggesnaps
1 liter piskefløde
piskes til flødeskum og blandes i æggemassen
 
 100 gram pasteuriseret æggehvide
30 gram flormelis
piskes – med rent piskeris og i en ren skål - 
til hviderne er helt stive og vendes lidt forsigtigt i ismassen.
 
 100 gram knust nougat
vendes i ismassen og kommes på forme og
stilles i fryseren til massen er frossen - 4 til 12 timer.

De stiftpiskede hvider kan udelades,
men hviderne giver en lettere, lidt mindre fed og ikke så hård is.

Hvis isen fryses i en større form,
tages den op af fryseren en halv time før den skal spises og formen fjernes med det samme.
 
Pasteuriserede æg og hvider kan normalt købes i små bægre i Brugsen.
Pottegården, Lyngvej 73, 4573 Højby Sj., 5930 2380