Oregano-boller
Ingredienser
Ca. 1 kg økologisk hvedemel
1/2 l lunt vand
1 pk. gær
2 æg
1 håndfuld tørret oregano
1 fed presset hvidløg
2 spsk. olie
Salt
Fremgangsmåde
Gæren smuldres ud i halvdelen af hvedemelet. Oregano og hvidløg blandes i. Alt vandet hældes i, og det hele røres grundigt sammen. Denne fordej dækkes med et fugtigt klæde og står lunt, til dejen begynder at arbejde (10 min. til 1/2 time alt efter vejr og temp.). Æg, olie og salt blandes i dejen, og resten af melet æltes i - dejen skal være blød. Dejen dækkes med et fugtigt klæde, stilles lunt og hæver til dobbelt størrelse. Dejen slås ned, æltes igennem og deles i små klumper, som formes til boller, evt. som på foto. Bollerne stilles til hævning, pensles med æg og drysses med salt. Bages ved normal temp. i 17 -20 min. Temp. og tid afhænger af din egen ovn - brug den temp. du normalt bruger, når du bager franskbrød, flute o.l. (180-220 grader)